background-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradient
Top 5 tools voor facility managers in 2024

Blog Top 5 tools voor facility managers in 2024

Eryka Chowaniec

Geschreven door Eryka Chowaniec

linkedin

In 2024 zet de trend door van toenemende complexiteit in dit werkveld, en heeft facility management een steeds grotere invloed op het succes van bedrijven en organisaties. Niet in de laatste plaats omdat flexibel werken een steeds grotere rol speelt in de krappe arbeidsmarkt. Van de professionals in facility management wordt verwacht dat zij meer meedenken over het beleid en inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Efficiënte bedrijfsvoering, extra communicatiemogelijkheden op de werkvloer en natuurlijk niet te vergeten: hèt modewoord van deze tijd: duurzaamheid. Allemaal belangrijk!
Natuurlijk heeft ieder bedrijf een eigen specifieke strategie, maar wat enorm kan helpen is het inzetten van de juiste digitale tools. Hieronder hebben we vijf onmisbare tools voor je verzameld.

1. Flexibel werken tool: FlexWhere

In digitale tijden zoals deze is het extra belangrijk om de ruimtes waar je samen komt makkelijk te kunnen inplannen en afstemmen. FlexWhere helpt je zowel bij het optimaliseren van de werkplekken als het inzicht verkrijgen in de bezetting en de behoeftes van de gebruikers.

NL .png

Belangrijkste functies & winst: Met deze app kan je als facility manager real-time inzicht krijgen in de bezetting van de ruimtes en werkplekken optimaliseren aan de hand van de data die je krijgt aangeleverd. Het is een heel gebruiksvriendelijke app, waar medewerkers gemakkelijk mee kunnen inloggen en werkplekken reserveren, lekker easy via de mobiele telefoon. Bovendien kan je kosten besparen door je werkplekken efficiënter in te zetten.

2. Het meten van je duurzaamheid: Greenly

We zeiden het al…duurzaamheid! Met deze tool krijg je nauwkeurig inzicht in je ecologische voetafdruk als bedrijf.

greenly EN.png

Belangrijkste functies & winst: Greenly biedt gedetailleerde analyses op het gebied van afvalvoorzieningen, energiegebruik en gerelateerde onderwerpen. Je voldoet aan gestelde normen en je draagt bij aan een gezondere omgeving. Daarnaast bespaar je ook nog eens op kosten.

3. Onderhoudsbeheersysteem: McMain Software

Effectief onderhoud en het beheer van je assets is cruciaal voor het runnen van een gezond bedrijf. Deze software maakt besparingen inzichtelijk en je kan alle onderhoudsprocessen verbeteren.

mcmain NL.png

Belangrijkste functies & winst: McMain Software biedt alle informatie van je machines en onderhoud op één plek. Zo kan je efficiënter te werk gaan en bespaar je op onderhoudskosten.

4. Gebouwbeheersysteem: Priva

Een centrale aansturing van verwarming, verlichting en airconditioning is cruciaal voor een moderne werkomgeving. Dit systeem zorgt ervoor dat deze functies automatisch kunnen worden ingezet op afstand en CO2-concentratie, luchtvochtigheid en luchtdruk continue gemeten worden.

priva.png

Belangrijkste functies & winst: Duurzaamheid, duurzaamheid en nog eens duurzaamheid. Deze tool is onmisbaar als je op dit onderwerp veel winst wil behalen. Met name op het gebied van energiebesparing kan je met deze tool veel bereiken.

5. Interne communicatie & betrokkenheid: Plek

Probleemloze communicatie en fijn samenwerken is erg belangrijk bij flexibel werken. Plek biedt dit allemaal, en zorgt zo voor een hogere betrokkenheid van medewerkers en verhoogt het plezier en de productiviteit.

plek NL .png

Belangrijkste functies & winst: Plek faciliteert een soepele interactie en samenwerking die niet afhankelijk is van de fysieke omgeving. Het heeft een intuïtief design en uitgebreide functies zoals direct berichten sturen, het delen van bestanden, en op maat gemaakte overlegruimtes voor teams die bijdragen aan een goede sfeer. Omdat de tool makkelijk integreerbaar is met andere producten verhoogt het de productiviteit ook nog eens extra.

Facility managers anno 2024 kunnen een grote bijdrage leveren aan de veranderende eisen die mede worden veroorzaakt door de populariteit van hybride werken. Door het toepassen van deze tools wordt veel werk je uit handen genomen en voldoe je moeiteloos aan de eisen van deze tijd, en verhoog je het plezier van collega’s op de werkvloer… wat wil je nog meer?

Delen:

FacebookLinkedInTwitter
Heeft deze pagina je geholpen?
Ga naar Nieuws & Inzichten

Meer nieuws en inzichten