Persbericht: Oranjekoorts is toegeslagen

Nieuws Persbericht: Oranjekoorts is toegeslagen

Deventer, 1 juli 2024

Nederland draait warm voor Oranje! Op 25 juni 2024 speelde het Nederlands Elftal om 18.00 uur tegen Oostenrijk. De bezettingsgraad van de kantoren in Nederland was 3 uur voor de wedstrijd meer dan 80% lager dan normaal. Daalt de bezettingsgraad morgen met 90% voor de wedstrijd tegen Roemenië?

De dinsdag begon zoals een normale werkdag. Het aantal reserveringen lag zelfs iets boven het gemiddelde. De gemiddelde bezettingsgraad was heel normaal voor een dinsdag in 2024. Tot de lunch. Na 13.00 uur liep de bezettingsgraad heel snel terug. Rond 15.00 uur waren de kantoren in Nederland zo goed als leeg. De bezettingsgraad was op dat moment 86% lager dan normaal. Deze cijfers tonen aan dat de Nederlander achter Oranje staat! 

De wedstrijd in de achtste finale van het EK tegen Roemenië staat morgen om 18.00 uur op het programma. De inzet is nog hoger en de spanning nog groter, wie gaat er door naar de kwartfinale? De kantoren van Nederland zullen leegstromen in de middag. Daalt de bezettingsgraad morgen met 90% voor de wedstrijd tegen Roemenië?

Door op tijd te vertrekken zat de gemiddelde Nederlander op tijd voor de buis voor Nederland - Oostenrijk. De Nederlander vermijdt hiermee de stress in de avondspits. Deze keuzevrijheid om thuis of op kantoor te werken vergroot het werkplezier! Hybride werken, mits goed gefaciliteerd, leidt tot een hogere productiviteit, kostenbesparingen en verhoogde werknemerstevredenheid. 

Vergelijkende analyse

  • Gemiddelde kantoorbezetting op een dinsdag in 2024, 15.00 uur: 11.1%

  • Gemiddelde kantoorbezetting dinsdag 25 juni 2024, 15.00 uur: 1,5%

  • Gemiddelde aantal werkplek reserveringen op kantoor op een dinsdag in 2024: 5.347

  • Gemiddelde aantal werkplek reserveringen op kantoor op dinsdag 25 juni 2024: 5.431

De gegevens zijn gebaseerd op de data van de meer dan 90.000 gebruikers van FlexWhere, de app voor hybride werken.

FlexWhere 

De FlexWhere-app is de ideale tool voor de bezetting van kantoren en andere werkplekken. Met deze handige software kies je of je op kantoor of thuis werkt. Je ziet wie (waar) aanwezig is op kantoor en kunt je werkplek in functie daarvan reserveren, onder andere om beter samen te werken. Managers krijgen zo meer inzicht in de benodigde ruimte voor hun medewerkers en de noodzaak van hun fysieke beschikbaarheid. Hybride werken begint dus bij FlexWhere!


Delen:

FacebookLinkedInTwitter
Heeft deze pagina je geholpen?
Ga naar Nieuws & Inzichten

Meer nieuws en inzichten