image block

Over ons

FlexWhere wordt gemaakt door Dutchview. Wij zijn een bedrijf uit Deventer, dat IT gebruikt voor innovatieve oplossingen. Dagelijks werken tientallen mensen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en India aan de apps van Dutchview. Naast FlexWhere is dat Ed Controls. Dat is software voor kwaliteitsmanagement en communicatie voor onder meer de bouwsector en facility management.

Powered by Dutchview.svg

Dit zijn de gezichten van FlexWhere

Nikki Overmeen
Nikki Overmeen
Junior Content Creator
linkedin profile
Eryka Chowaniec
Eryka Chowaniec
Marketing Specialist
linkedin profile
Sebastian Düpmeier, Dutchview
Sebastian Düpmeier
Marketing Specialist
linkedin profile
Sarah Scheller
Sarah Scheller
Territory Manager Duitsland
linkedin profile
Canan Toylular
Canan Toylular
Business Development
linkedin profile
Meer collega's op Dutchview.com

Ons verhaal

FlexWhere heeft een lange weg afgelegd. De eerste versie zag het daglicht ruim twintig jaar geleden. Tien jaar geleden kwam het bij het huidige Dutchview terecht. Daar werken we nog iedere dag aan nieuwe functionaliteiten. Dit is ons verhaal.

 1. Onze geschiedenis

  De eerste code

  Een student Technische Bedrijfskunde ontwikkelt samen met een docent een aanwezigheidsregistratiesysteem. De student koopt de docent uit, registreert het systeem onder de naam FlexWhere en weet dit systeem in licentie te verkopen aan een grote gemeente.

  2000
 2. Verdere ontwikkeling ondanks en dankzij Corona

  Bill Gates introduceert Het Nieuwe Werken

  Bill Gates laat de wereld kennismaken met Het Nieuwe Werken in zijn White paper ‘New world of work’. Zijn paper sluit naadloos aan op de functie en doelstelling van FlexWhere.

  2005
 3. Eerste gebruiker FlexWhere: gemeente Zaanstad

  Launching customer: gemeente Zaanstad

  FlexWhere wordt uitgebreid tot een compleet systeem voor flexibel werken en wordt actief in de markt gezet. Als eerste wordt de gemeente Zaanstad klant. Deze organisatie is ook nu, ruim tien jaar later, tevreden gebruiker van FlexWhere.

  2010
 4. Pictogram kantoorgebouw

  Oprichting Interactive Blueprints

  De software krijgt een impuls als de inmiddels afgestudeerde student in aanraking komt met Rutger-Jan Loenen en Michiel Otterloo. Zij wilden software maken voor bouwsector. Een locatie-gebaseerd systeem zoals FlexWhere is precies het concept dat ze zoeken. Die software wordt Ed Controls. Er wordt een bedrijf opgericht: Interactive Blueprints. Het hoofdkantoor komt in Deventer.

  2011
 5. Symbool SaaS FlexWhere Desk Sharing Software

  FlexWhere wordt SaaS

  Door het groeiend aantal FlexWhere-gebruikers is een nieuwe aanpak nodig. Niet langer wordt de software voor flexwerken op maat gemaakt. Interactive Blueprints bouwt het systeem om en FlexWhere wordt beschikbaar als Software als een Service (SAAS).

  2011
 6. Het FlexWhere kantoor reserveringssysteem is ISO-gecertificeerd

  Europese aanbesteding Rotterdam

  Interactive Blueprints wint een Europese aanbesteding en mag FlexWhere inzetten in de gemeente Rotterdam. Het gaat om 5000 werkplekken. Ruim 12.000 gemeenteambtenaren vinden met FlexWhere een werkplek of vergaderruimte.

  2016
 7. Britse vlag icoon

  Verkoopkantoor in Groot-Brittannië

  In Nederland is FlexWhere al snel marktleider. Internationale expansie is een logisch gevolg. In augustus 2016 wordt een verkoopkantoor in Groot-Brittannië wordt geopend.

  2016
 8. Pakket vervoer icoon

  Verhuizing naar binnenstad Deventer

  Interactive Blueprints verhuist naar een historisch pand in de binnenstad van Deventer. Het gebouw Achter de Muren-Zandpoort 10 biedt ruimte om te groeien.

  2017
 9. Duitse vlag icoon

  Verkoopkantoor in Duitsland

  In het Duitse Steinfurt wordt een verkoopkantoor geopend.

  2017
 10. Dutchview Logo

  Naamsverandering moederbedrijf

  Dutchview Information Technology is de nieuwe naam van Interactive Blueprints. Daarbij hoort ook een nieuw logo.

  2019
 11. Verbind FlexWhere Software met andere tools

  Joint-venture in India

  Een groot deel van de programmeurs zit in India. Van 2012 tot 2019 werd een deel van het programmeerwerk uitbesteed aan het bedrijf Mobinius. In 2019 gaat Dutchview een joint-venture aan met Mobinius.

  2019
 12. Zoek het web pictogram

  Supportsite in Nederlands en Engels

  Uit onze jaarlijkse klantenonderzoeken blijkt dat veel gebruikers graag meer willen weten over FlexWhere. Daarom wordt in het voorjaar van 2020 een supportsite geopend met antwoorden op honderden vragen. Het is een nieuwe manier om meer te leren over FlexWhere, naast een belletje naar het vertrouwde telefoonnummer +31 (0)570 724 021 met onze kundige mensen van het supportteam.

  2020
 13. Volledige dochteronderneming in India

  Volledige dochteronderneming in India

  Na de oprichting van de joint-venture in 2019, is het nu tijd voor een 100% dochter van Dutchview in India: Dutchview Technologies Private Limited. De meeste nieuwe medewerkers zijn oud-gedienden. Zij komen mee vanaf de joint-venture.

  2020
 14. Verdere ontwikkeling ondanks en dankzij Corona

  Doorontwikkelen ondanks en dankzij corona

  De coronacrisis geeft een nieuwe impuls aan FlexWhere. Er worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd die nodig zijn voor deze crisis. Denk aan werkplekken reserveren en een cirkel van 1,5 meter om de werkplek.

  2020
 15. Zoek het web pictogram

  Supportsite in Duits

  De Duitse versie van de supportsite is gereed. Daarmee wordt de groeiende groep Duitse klanten bediend.

  2021
 16. Eerste gebruiker FlexWhere: gemeente Zaanstad

  Lancering trial.flexwhere.com

  Iedereen kan nu zelf FlexWhere testen, gratis, vrijblijvend en zonder tussenkomst van ons of een it-er.

  2021
 17. Zoek het web pictogram

  Nieuwe site

  FlexWhere groeit zo hard dat een nieuwe site nodig is. De site krijgt een fris design en een betere navigatie. Nieuw zijn blogs. Zo kunnen we onze kennis over hybride werken beter delen.

  2021
 18. grafiek afbeelding

  Vertrouwen in de toekomst

  De verdere ontwikkeling van FlexWhere is in volle gang. Nieuwe functionaliteiten worden nog wekelijks toegevoegd en bestaande mogelijkheden verfijnd.

  2021
slide to right

Logo TOPdesk

Met TOPdesk integreren we onze software voor meer gebruiksgemak

De software van TOPdesk ondersteunt Facilitair Management (FMIS) en IT-service management (ITSM). FlexWhere integreert met deze software.

Lees meer
Logo IKANDA

IKANDA is onze partner op het gebied van hardware en digital signage

IKANDA breidt de functionaliteit van FlexWhere uit met uitgekiende hardware en software, onder meer op het gebied van displays en people counters.

Lees meer