background-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradient
Weer Chaos in Nederland: De ultieme gids voor de facility manager!

Blog Weer Chaos in Nederland: De ultieme gids voor de facility manager!

Nikki Overmeen

Geschreven door Nikki Overmeen

linkedin

Weersomstandigheden hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in het vormgeven van ons dagelijks leven, maar hun invloed op onze werkomgevingen wordt vaak over het hoofd gezien. Een recent onderzoek uitgevoerd door FlexWhere werpt licht op hoe verschillende weersverschijnselen van invloed zijn op de bezetting van kantoren. We hebben gegevens geanalyseerd van 11 van FlexWhere's klanten tijdens werkdagen en ons gericht op vier belangrijke weersfactoren: sneeuwval, sterke wind, lage temperaturen en regenval. De resultaten zijn verhelderend en bieden waardevolle informatie voor bedrijven en kantoormanagers om hun operaties te optimaliseren. Laten we daarom de impact van deze weersomstandigheden bespreken en ontdekken hoe je ze als een professional kunt aanpakken!

Impact van sneeuwval op kantoorbezetting

Ons onderzoek heeft aangetoond dat sneeuwval een tastbare invloed heeft op de bezetting van kantoren. Tijdens werkdagen toonde 36% van de klanten een opvallende afname van de kantoorbezetting met 5% of meer wanneer er sneeuwval was. Dit resultaat suggereert dat sneeuwachtige weersomstandigheden sommige werknemers kunnen ontmoedigen om naar kantoor te reizen. Factoren zoals verstoringen in het transport, potentiële veiligheidszorgen en algemeen ongemak dragen waarschijnlijk bij aan deze afname in bezetting.

Sterke winden en kantoorbezetting

Een andere weersomstandigheid die werd geanalyseerd, was sterke wind (hier gedefinieerd als windsnelheden van meer dan 35 km/u). De resultaten toonden aan dat 9% van de klanten een impact op de kantoorbezetting ervoer tijdens dergelijke weersomstandigheden. Hoewel dit percentage lager is dan die van sneeuwval, benadrukt het nog steeds het belang van het overwegen van wind gerelateerde factoren bij het beoordelen van patronen in de kantoorbezetting. De redenen voor deze impact zouden kunnen samenhangen met het comfort en de veiligheid van het woon-werkverkeer, evenals mogelijke schade aan buitenruimtes die werknemers tijdens pauzes gebruiken.

Effect van lage temperaturen en regenval

Interessant genoeg had het onderzoek geen impact gevonden van lage temperaturen en regenval op de bezetting van kantoren. De gegevens toonden een 0% afname in bezetting tijdens deze weersomstandigheden. Dit resultaat kan voor sommigen verrassend zijn, aangezien men zou kunnen aannemen dat kouder of natter weer zou leiden tot een verminderde aanwezigheid op kantoor. Het lijkt er echter op dat werknemers niet significant beïnvloed werden door deze specifieke weersfactoren, wat suggereert dat ze veerkrachtiger zijn of beter voorbereid zijn om met dergelijke omstandigheden om te gaan.

2.png

Implicaties en aanpassingen

De resultaten van dit onderzoek bieden waardevolle inzichten voor bedrijven en facility managers om hun strategieën aan te passen op basis van weersomstandigheden. Tijdens sneeuwdagen en periodes van sterke wind kunnen bedrijven overwegen om werknemers de mogelijkheid te bieden om op afstand te werken om productiviteit en veiligheid te waarborgen. Daarnaast kan het bevorderen van flexibele werktijden helpen om enkele van de uitdagingen van extreem weer te verlichten.

De functies en mogelijkheden van FlexWhere kunnen bedrijven en kantoormanagers helpen om weloverwogen beslissingen te nemen tijdens specifieke weersomstandigheden. Door de mogelijkheid te bieden om op afstand te werken en flexibele werktijden te bevorderen, kunnen bedrijven productiviteit, veiligheid en het welzijn van medewerkers waarborgen tijdens ongunstige weersomstandigheden. De mogelijkheid van FlexWhere om het gebruik van kantoorruimte te optimaliseren, versterkt verder de waarde ervan bij het aanpassen aan onvoorspelbare weer gerelateerde uitdagingen.

Delen:

FacebookLinkedInTwitter
Heeft deze pagina je geholpen?
Ga naar Nieuws & Inzichten

Meer nieuws en inzichten