De kracht van gegevens in werkplekoptimalisatie

Blog De kracht van gegevens in werkplekoptimalisatie

Eryka Chowaniec

Geschreven door Eryka Chowaniec

linkedin

In hedendaagse werkomgevingen is de behoefte aan datagestuurde besluitvorming niet alleen maar een trend, maar eerder een cruciale strategische vereiste. In een tijd waarin organisaties streven naar efficiëntie, flexibiliteit en duurzaamheid, is de rol van concrete gegevens nog nooit zo belangrijk geweest. Laten we eens dieper ingaan op wat overtuigende datapunten en onderzoeken die de kracht van data benadrukken als het gaat om het optimaliseren van het gebruik van werkplekken.

1. Een blik op de cijfers: Inzichten in het gebruik van werkplekken

Uit een onderzoek van Gensler, een toonaangevend wereldwijd ontwerp- en architectuurbureau, in hun "2023 Workplace Survey" blijkt dat gemiddeld 43% van de kantoorruimtes in grote steden onderbenut is. Dit indrukwekkende getal duidt op een belangrijke mogelijkheid voor bedrijven om hun fysieke werkomgevingen opnieuw te ontwerpen, wat kan leiden tot aanzienlijke verbeteringen in kostenbesparing en ruimtegebruik.

2. Economische en productiviteitswinst door datagestuurde beslissingen

werknemersproductiviteit.png

De mogelijke economische voordelen van het gebruik van data voor het beheer van werkruimten zijn aanzienlijk. Volgens een rapport van CBRE, 's werelds grootste dienstverlener op het gebied van commercieel vastgoed, kunnen bedrijven die data-gedreven strategieën voor ruimteoptimalisatie implementeren, een daling van hun operationele kosten tot wel 33% zien. Bovendien zijn deze strategieën ook verbonden met een verbetering van de productiviteit van werknemers, waarbij bedrijven een toename van 21% in de efficiëntie van werknemers melden als gevolg van geoptimaliseerde werkruimteontwerpen.

3. Interessante en duurzame werkomgevingen creëren

duurzaamheid.png

Gegevens helpen niet alleen om kosten te besparen en de productiviteit te verhogen, maar spelen ook een cruciale rol bij het verbeteren van de algehele werkervaring. Uit een onderzoek van Leesman, een analysebureau voor werkplekanalyse, blijkt dat werkplekken die zijn ontworpen met behulp van inzichten op basis van gegevens, kunnen leiden tot een verbetering van 27% in de betrokkenheid en tevredenheid van werknemers. Ook draagt efficiënt ruimtegebruik bij aan duurzaamheid door onnodig energieverbruik te verminderen - een belangrijke bevinding van de World Green Building Council geeft aan dat geoptimaliseerde kantoorindelingen het energieverbruik met wel 40% kunnen verlagen, wat een aanzienlijke impact heeft op de CO2-voetafdruk van een bedrijf.

4. Bedrijven versterken met gegevens

Deze bevindingen en rapporten benadrukken het enorme potentieel van datagestuurde strategieën bij het transformeren van werkomgevingen. Of het nu gaat om het realiseren van kostenbesparingen, het verhogen van de productiviteit, het stimuleren van meer dynamische en aantrekkelijke ruimtes of het bevorderen van milieuduurzaamheid, het bewijs is duidelijk: data is een krachtig hulpmiddel bij het heroverwegen van de manier waarop werkruimtes worden ontworpen en gebruikt.

Voor degenen die deze inzichten willen uitdiepen en gebruiken om hun eigen werkomgeving te transformeren, is ons nieuwste ebook een aanrader. Krijg toegang tot bruikbare tips, belangrijke statistieken, voorbeelden uit de praktijk en deskundig advies over het benutten van de kracht van bezettingsgegevens voor werkplekoptimalisatie.

➡️ Download het ebook hier gratis ⬅️Delen:

FacebookLinkedInTwitter
Heeft deze pagina je geholpen?
Ga naar Nieuws & Inzichten

Meer nieuws en inzichten