Wie word je bureauplanner?

Blog Wie word je bureauplanner?

Katrien Wolfert

Geschreven door Katrien Wolfert

linkedin

De lichten in kantoren zijn uit. Vanwege de coronacrisis werkt iedereen zoveel mogelijk thuis. Als straks de lampen weer branden, komen medewerkers lang niet altijd iedere dag terug naar kantoor. Thuiswerken is een blijvertje. 

Dat biedt kansen op het gebied van kantooroppervlakte. Het gevolg kan zijn, dat niet voor iedereen altijd een plek beschikbaar is. Dan is goede communicatie cruciaal. Met FlexWhere voor Mobiel reserveren je medewerkers zelf een werkplek. Ook complete teams moeten hun werkplek vastleggen. Dan komt straks niemand voor niets naar kantoor.

Maandag komt het sales-team naar de zaak voor een overleg. Dinsdag is het de beurt aan de juristen en woensdag zijn alle medewerkers van de backoffice fysiek aanwezig. Donderdag wordt door multidisciplinaire teams gewerkt aan projecten en vrijdag gaan groepjes medewerkers aan de slag met ad-hoc-opdrachten. Op andere dagen gaan medewerkers zoveel mogelijk thuis aan de slag.

Wordt je kantoor een clubhuis?

Met schaarse werkplekken zijn goede afspraken onontkomelijk. Met FlexWhere konden medewerkers al met een makkelijke app een werkplek reserveren. Nu kunnen admins en managers, of speciaal aangestelde bureauplanners, ook werkplekken voor een compleet team vastleggen. Zo wordt het kantoor een clubhuis, waar medewerkers vooral naartoe komen om te overleggen of samen te werken. En voor de kantoorroddels natuurlijk.

Het is niet te voorspellen wanneer de lichten in de kantoren weer aangaan. Dat kan over twee weken zijn, maar ook over twee maanden. Misschien is het kantoor dan kleiner of gelden nog steeds coronamaatregelen. 

Met FlexWhere maakt dat niet uit. Medewerkers zien welke werkplekken beschikbaar zijn en kunnen er eentje reserveren. Maak afspraken met teams, laat de bureauplanner werkplekken reserveren en iedereen werkt veilig en op een vooraf afgesproken plek samen.

Implementeer nu alvast het digitale werkplekbeheer. Dan is alles goed geregeld als je medewerkers straks terugkeren naar kantoor. Vele organisaties gingen je al voor.

Delen:

FacebookLinkedInTwitter
Heeft deze pagina je geholpen?
Ga naar Nieuws & Inzichten

Meer nieuws en inzichten