1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Implementatie
  4. Hoe koppel ik een monitor aan een werkplek
""
Edje

Hoe koppel ik een monitor aan een werkplek

Print Friendly, PDF & Email

FlexWhere bied met de introductie van versie 3.2 de mogelijkheid om serienummers van monitors uit te lezen. Dit betekend dat het mogelijk wordt om bijvoorbeeld in plaats van een docking station, een monitor aan een werkplek in FlexWhere te koppelen.
Wanneer een gebruiker verbind met de monitor (en de monitor is juist gekoppeld aan een werkplek) dan zal FlexWhere de werkplek van de gebruiker automatisch bezetten.

Om een monitor uit te lezen zal het merk van de monitor toegevoegd moeten worden in het Control Centre. Dit gaat op een zelfde manier als het toevoegen van een mac-prefix. Volg hiervoor de volgende stappen:

– Ga naar het Control Centre van uw organisatie en log in.
– Klik op het tandwiel om naar uw organisatie instellingen te gaan
– Navigeer naar het kopje ‘Extra’

Hier vind je nu ook Monitoren. Je kunt daar dan een monitor prefix opvoeren van een van de volgende merken:

– Samsung -> SAM
– Philips -> PHL
– AOC -> AOC
– Hewlett Packard (HP) -> HWP
– Iiyama -> IVM
– Dell -> DEL

Voer de 3 karakters in van het merk van de monitors en druk op enter om ze toe te voegen. Klik vervolgens op het knopje opslaan om de veranderingen door te voeren.

Start na het toevoegen van de monitor prefixes Flexwhere voor desktop opnieuw op. Gebruikers welke verbonden zijn met een monitor zullen nu de monitor uit kunnen lezen in het ‘about’ menu wanneer er met de rechtermuisknop in de taakbalk op het FlexWhere icoontje word geklikt. Ook zal de gebruiker met het device_id van de monitor doorkomen in het Control Centre onder het tabblad ‘FlexWhere voor desktop’.

Wanneer het device_id welke de monitor doorgeeft bekend is kan deze opgevoerd worden in de device lijst en vervolgens gekoppeld kunnen worden met een werkplek. Lees hiervoor ook: Hoe voeg ik nieuwe devices toe.

Let op: Het gebruiken van monitors om werkplekken automatisch te bezetten werkt niet in virtuele omgevingen (Citrix, VMware of RDP) omdat deze omgevingen het serienummer van monitors niet doorgeven.

Staat jouw monitor niet tussen de lijst. Neem contact op met onze support afdeling!

Bijgewerkt op 17-06-2024