1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Control Centrum
  4. Hoe voeg ik nieuwe devices toe?
""
Edje

Hoe voeg ik nieuwe devices toe?

Print Friendly, PDF & Email

Devices kunnen op drie manieren worden toegevoegd in het Control Centrum.

Dit gaat als volgt:

1.  Log in op het Control Centrum;
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op ‘device’;
  3. Klik aan de rechterkant van het scherm op de blauwe + en selecteer ‘voeg lijst met devices toe’;
  4. Selecteer in je bestanden het CSV-bestand met de lijst van devices die moet worden toegevoegd.
  5. Kies of je de device lijst wil toevoegen of wil vervangen;
  6. Selecteer ‘indienen’

Let op: Het CSV-bestand dat je aanbiedt dient altijd het format (“device_id”; “device_type”; “object_id”; “description”) te hebben. De laatste twee kolommen zijn in dit bestand optioneel. De kolom “description” kan maximaal 255 karakters bevatten.

Let op: Het “device_type” in het CSV-bestand dient op dit moment of ‘desktop’ of ‘laptop’ te zijn.

Let op: Het “object_id” is het unieke kenmerk van de werkplek en/of vergaderruimte in FlexWhere. Deze vind je in het Control Centrum op de plattegrond.

Let op: Wanneer een CSV-bestand wordt ingelezen en de optie ‘Vervang de huidige lijst met devices met een nieuwe lijstgekozen wordt, worden nieuwe devices toegevoegd. Bestaande devices worden eventueel gewijzigd of verwijderd.

1. Log in op het Control Centrum;
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op ‘device’;
  3. Klik op de ‘+’ rechts bovenin en kies ‘voeg een device toe’;
  4. In het scherm dat verschijnt geeft u aan wat voor type apparaat u wilt toevoegen en welke naam en omschrijving u wilt gebruiken;
  5. Klik op ‘Voeg toe’ om het device toe te voegen.

Tip: Als naam kan bijvoorbeeld het mac adres van een docking station, naam van een laptop, naam van een werkplek of de naam van een thin/fat client worden gebruikt.

Als uw organisatie een CSV-bestand heeft met devices kunt u deze uploaden naar de juiste locatie met SFTP. Als een CSV-bestand beschikbaar is op de SFTP-locatie zal deze dagelijks worden verwerkt in de FlexWhere-omgeving van uw organisatie.

De SFTP-locatie kan beschikbaar worden gesteld door ons supportteam.

Let op: Het CSV-bestand dat u aanbiedt dient altijd het format (“device_id”; “device_type”; “object_id”; “description”) te hebben. Een omschrijving is in deze optioneel.

Let op: Wanneer een CSV-bestand wordt ingelezen worden nieuwe devices toegevoegd. Bestaande devices worden eventueel gewijzigd.

Bijgewerkt op 16-02-2024