Gebouw van Solvinity in Amersfoort. Dit IT-bedrijf zet FlexWhere in voor hybride werken.

“De combinatie thuis werken en vanaf kantoor wordt na corona onze nieuwe manier van werken.”

Doreen Riensema, Hoofd HR

logo solvinity

Toen kantoren in het voorjaar van 2021 weer mochten openen, stelde het Amersfoortse IT-bedrijf Solvinity zichzelf de vraag: Hoe maken we het mogelijk dat 300 medewerkers weer op kantoor te kunnen werken? Het bedrijf voorziet dat het personeel straks gecombineerd thuis en vanaf kantoor werkt. Daar hoort FlexWhere bij.

Vóór Corona werkten we eigenlijk met alle teams, verdeeld over vier vestigingen, bij elkaar en met elkaar op kantoor”, zegt Doreen Riensema. Ze is hoofd HR bij Solvinity en vertelt in het RTL-Z-programma De Barometer hoe FlexWhere haar bedrijf helpt met hybride werken.

FlexWhere is een gebruiksvriendelijk applicatie

“We zijn op zoek gegaan naar een oplossing om inzichtelijk te maken wie op kantoor is en wie niet. Die hebben we gevonden in FlexWhere”, zegt Riensema. “Dit is een heel gebruiksvriendelijke applicatie. Je ziet realtime hoe de plattegronden van de vestigingen eruit zien.”

“Je ziet real-time hoe de plattegronden van de vestigingen eruit zien.” - Doreen Riensema

“Stel dat een medewerker behoefte heeft om op kantoor te gaan werken. Dan kan hij vanuit huis alvast kijken waar en in welke vestiging welke werkplek beschikbaar is. En die desgewenst gelijk reserveren.” Bovendien kan de medewerker zien welke collega’s dan ook aanwezig zijn.

Bij Solvinity hebben medewerkers soms afwijkende eisen aan hun werkplek. Daarbij helpt FlexWhere ook, zegt Riensema. “We hebben de software zo ingesteld, dat je kunt zien welke type monitoren op de bureaus staan. Zo kunnen onze ingenieurs heel specifiek de juiste werkplek reserveren.”

“We hebben de software zo ingesteld, dat je kunt zien welke type monitoren op de bureaus staan. “ - Doreen Riensema

Met de software zien medewerkers van Solvinity niet alleen realtime welke werkplekken beschikbaar zijn. “Die app heeft nog meer features, zoals beschikbaarheid van vergaderruimtes”, zegt Riensema.

2021-07-28 Solvinity Doreen Riensema foto Natalia Pawlak dsc9185 700x366.webp

Met statistieken de drukte op kantoor vooraf voorspellen

Als Hoofd HR is het voor Doreen Riensema belangrijk om te weten hoeveel medewerkers naar kantoor willen komen. Ook daar helpt FlexWhere. “We kunnen realtime de bezettingsgraad zien, maar we kunnen ook vooraf zien hoeveel medewerkers al voor volgende week een plek gereserveerd hebben.” Zo kan facility daar alvast op vooruitlopen.

De toegankelijkheid van de software, de uitgebreide statistieken en de manier waarop het kan worden ingesteld, maakt van FlexWhere de perfecte toepassing voor hybride werken. Bij Solvinity is dat de toekomst. “De combinatie thuis en vanaf kantoor werken wordt na corona zeker deel van onze nieuwe manier van werken.”

Delen:

FacebookLinkedInTwitter
Heeft deze pagina je geholpen?