background-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradient
Reserveer een bureau via onze app: FlexWhere

Nieuws Reserveer een bureau via onze app: FlexWhere

Reserveer een bureau via onze app: FlexWhere

Tegenwoordig moet je niet alleen in restaurants of pretparken een plekje reserveren. Ook kantoren, waar de flexplek de vaste werkplek heeft verdrongen, werken met een reserveringssysteem. Met de bureau reserveringsapp FlexWhere leg je snel en gemakkelijk jouw werkplek voor de volgende dag of dagen vast. Maar dat is het niet het enige voordeel van deze applicatie voor werkplekbeheer.

Medewerkers én werkgevers plukken de vruchten van deze digitale deskplanner die is gebouwd door de Deventerse ICT-dienstverlener Dutchview. In tijden dat het talent schaars is, wil je het jouw werknemers zo aangenaam mogelijk maken. Wil je een bureau bij het raam? Een stilteplek op de vierde etage? Een staplek voor een paar uur in de buurt van een collega? Of werk je liever in de gezellige atmosfeer van de coffeecorner? Met een paar klikken is het geregeld. Datzelfde geldt voor het reserveren van een vergaderruimte of grote zaal. Ook reserveer je eenvoudig een parkeerplek.

Hoe werkt het?

De app voor bureau reserveren werkt op ieder device en alle bekende besturingssystemen. De plattegrond van het kantoor toont real-time de beschikbare bureaus. Na de reservering kleurt een groene werkplek naar geel (gereserveerd). Zodra een medewerker inlogt op een desktop of de laptop aansluit via een docking station, registreert FlexWhere automatisch haar of zijn locatie. Iemand die een bureau gebruikt zonder desktop of docking station kan dit aangeven binnen de app. Vanaf dat moment kleurt de werkplek rood (bezet). Zit je niet op kantoor, zet dan ‘Extern werken’ aan, zodat je collega’s weten dat je niet fysiek aanwezig bent. Aanwezige collega’s kunnen op de plattegrond snel worden getraceerd, zoals een EHBO’er of BHV’er in geval van nood. Wie liever ongestoord aan een project wil werken, kan zichzelf met de knop ‘verberg mij’ onvindbaar maken. 

Wat kost het?

Bij elk pakket zijn de implementatiekosten inbegrepen.

Het Startpakket kost € 2,00 per maand per gebruiker (jaarcontract): het zoeken van collega’s en het boeken van werkplekken, vergaderzalen en parkeerplaats.

Het Pro-pakket kost € 3,00 per maand per gebruiker (jaarcontract): bovenop de Start-functies omvat dit groepsreserveringen en historische gegevens en statistieken.

Wie kiest voor het Enterprise-pakket kan bovenop de Pro-versie specifieke wensen kenbaar maken, zoals private cloud of consultancy. Vraag voor dit pakket een offerte aan.

Grote besparingen

FlexWhere zorgt voor een snelle en probleemloze terugkeer naar kantoor voor uw organisatie, zonder dat er extra hardware nodig is. De anonieme statistieken zijn een bron van informatie voor facilitair managers en afdelingshoofden. Met inzicht in de bezettingsgraad van iedere vergaderruimte, de kantoorinrichting, welke bureaus populair zijn en welke niet, zijn er grote besparingen mogelijk op huur, technische infrastructuur, schoonmaak en energie. 

Een locatiemanager of gebouwbeheerder kan er voor kiezen om sensoren, lasers of slimme camera’s aan FlexWhere te koppelen. Daarmee is nog uitgebreider gebouw- en werkplekbeheer mogelijk.

Voldoende afstand

Met de ervaringen van de coronapandemie nog vers in het geheugen, willen mensen graag zonder angst voor besmettingen op kantoor kunnen werken. Daartoe kan de beheerder bureaus die te dicht op elkaar staan digitaal uitschakelen. Op die manier blijven flexwerkers op gepaste afstand van elkaar, zonder dat daarvoor een intensieve herinrichting nodig is. Wanneer er meer medewerkers naar kantoor willen komen dan er werkplekken beschikbaar zijn, kan de beheerder zogeheten werkzones inzetten. Dit zijn ruimtes die niet de hele dag door worden gebruikt, zoals het bedrijfsrestaurant of zitjes in de tuin. Hierdoor creëer je meer werkplekken, zonder concessies te doen aan het anderhalve-meter-advies.

Privacy & security

FlexWhere is ontwikkeld op basis van privacy- en security-by-design. Dat betekent dat de bureau reserveringsapp werkt met geanonimiseerde gegevens. Data worden niet langer dan strikt noodzakelijk opgeslagen en alle servers staan in de EU. Bovendien heeft iedereen bij Dutchview die werkt aan de software een geheimhoudingsverklaring ondertekend. De app is eenvoudig te installeren en te beheren. Al langer dan tien jaar wordt de software verfijnd en verbeterd. Inmiddels maken meer dan 285.000 gebruikers dagelijks gebruik van de app om een bureau te reserveren. 

Nieuwsgierig geworden? Vraag een gratis demo aan of start de free trial en ervaar het gemak van FlexWhere.

Delen:

FacebookLinkedInTwitter
Heeft deze pagina je geholpen?
Ga naar Nieuws & Inzichten

Meer nieuws en inzichten