Bureauplanner nieuwe functie voor reserveren werkplekken teams

Functionaliteit maakt flexwerken voor teams makkelijker

Een bureauplanner kan voortaan heel simpel werkplekken in FlexWhere reserveren voor complete teams. Zodra de lichten in kantoren weer gaan branden, kan een organisatie met reserveringen voor teams de terugkeer van medewerkers gedoseerd en coronaproof faciliteren.

De nieuwe functionaliteit maakt het ook makkelijker om thuiswerken definitief te integreren in de organisatie. Daardoor worden onder meer bezuinigingen mogelijk op kantooroppervlakte. Tegelijkertijd wordt voldaan aan de wens van managers en teams om bij elkaar te zitten en samen te werken.

De combinatie thuiswerken, teams en FlexWhere kan er zo uitzien: Maandag komt het sales-team naar de zaak voor een overleg. Dinsdag is het de beurt aan de juristen en woensdag zijn alle medewerkers van de backoffice fysiek aanwezig. Donderdag wordt door multidisciplinaire teams gewerkt aan projecten en vrijdag gaan groepjes medewerkers aan de slag met ad-hoc-opdrachten. Op andere dagen gaan medewerkers zoveel mogelijk thuis aan de slag.

Wie wordt bureauplanner en reserveert werkplekken voor teams?

Met schaarse werkplekken zijn goede afspraken onontkomelijk. Met FlexWhere konden medewerkers al met een makkelijke app een werkplek reserveren. Nu kunnen admins en managers, of speciaal aangestelde bureauplanners, ook werkplekken voor een compleet team vastleggen. Zo wordt het kantoor een clubhuis, waar medewerkers vooral naartoe komen om te overleggen of samen te werken. En voor de kantoorroddels natuurlijk.

FlexWhere op een laptop

De bureauplanner selecteert eenvoudig de werkplekken op de digitale plattegrond. Dat kan onder meer door een gebied te ‘slepen’. Met een naam voor het gereserveerde werkgebied weet iedereen in de organisatie voor wie de werkplekken zijn gereserveerd. Een automatische herhaling van de reservatie is mogelijk. Vervolgens stelt de bureauplanner de leden van het team op de hoogte van de reservering. De teamleden kiezen zelf op welke gereserveerde werkplek ze willen gaan zitten.

Zet FlexWhere in bij thuiswerken en verklein uw kantoor

Het is niet te voorspellen wanneer de lichten in de kantoren weer aangaan. Dat kan over twee weken zijn, maar ook over twee maanden. Misschien is het kantooroppervlakte dan kleiner of gelden nog steeds coronamaatregelen. Met FlexWhere maakt dat niet uit. Medewerkers zien welke werkplekken beschikbaar zijn en kunnen er eentje reserveren. Maak afspraken met teams, laat de bureauplanner werkplekken reserveren en iedereen werkt veilig en op een vooraf afgesproken plek samen.

Implementeer nu alvast het digitale werkplekbeheer. Dan is alles goed geregeld als uw medewerkers straks terugkeren naar kantoor. Vele organisaties gingen u al voor. Vraag een gratis demonstratie aan en ontdek FlexWhere.

Benieuwd naar FlexWhere?