background-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradient
Stadhuis van Vlaardingen. Deze gemeente zet FlexWhere in voor hybride werken.

"FlexWhere is één van de belangrijkste applicaties die we dagelijks gebruiken."

Richard Schoo, Systeembeheerder

Logo gemeente Vlaardingen

Bij de gemeente Vlaardingen werken ongeveer 500 medewerkers, verdeeld over 9 afdelingen. De afdelingen hebben een vaste etage in het pand, maar de werkplekken zijn vrij om te kiezen. Sinds hybride werken is ingevoerd is FlexWhere één van de meest gebruikte applicaties om werkplekken te reserveren.

“Als systeembeheerder bij de Gemeente Vlaardingen kreeg ik in 2013 de vraag te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om makkelijk een collega te vinden. Uiteindelijk kwam ik terecht bij FlexWhere. Na een snelle invoering gebruiken we naar volle tevredenheid FlexWhere. Bij binnenkomst zie je snel waar een vrije werkplek is. Ook kun je de beschikbaarheid op elke etage naast de lift bekijken."

Gemeente Vlaardingen Richard Schoo 700x366 .jpg

"FlexWhere is één van de belangrijkste applicaties die we dagelijks gebruiken binnen de Gemeente Vlaardingen." - Richard Schoo

“Iedere werkplek heeft bij ons een vaste computer. Als je hierop inlogt, verschijnt er een menu met alle applicaties waaronder FlexWhere. Ook kun je simpel op het icoontje in de taakbalk klikken. Wat ik fijn vind, is dat je op je computer met FlexWhere snel een collega kunt vinden. Je zoekt op voornaam, achternaam of functie. Ook mensen met EHBO-diploma of Bhv'er zijn snel te vinden. Het systeem omcirkelt op een plattegrond de werkplek waar deze persoon zit."

Bij iedere teamruimte hangen kleine touchscreens

“Naast de werkplekmodule gebruiken wij ook de vergadermodule van FlexWhere. Bij de ingang van iedere teamruimte hangen kleine touchscreens. Daarmee kun je met één klik op het scherm de ruimte per kwartier in gebruik nemen. Ben je klaar? Dan kun je ‘m op het scherm weer vrijgeven en kan een ander erin."

“In de praktijk is het handig dat je zowel op je computer als bij de vergaderruimte kunt zien welke ruimte vrij is. Als je langs een fijne teamruimte loopt en ziet dat deze nog 5 minuten bezet is, dan kun je daar wel even op wachten. Is hij nog een uur bezet, dan zoek je verder.”

Bij de gemeente Vlaardingen is FlexWhere één van de meest gebruikte applicaties om eenvoudig een werkplek reserveren

Delen:

FacebookLinkedInTwitter
Heeft deze pagina je geholpen?