Onze historie

Twintig jaar ’Het Nieuwe Werken‘

FlexWhere zag het levenslicht in 2000. Tien jaar later werd de software door het huidige Dutchview overgenomen. Inmiddels werkt een uitgebreid team programmeurs en UX-designers dagelijks aan nieuwe functionaliteiten. Bij tientallen grote organisaties in Nederland en daarbuiten is FlexWhere inmiddels een onmisbaar onderdeel van Het Nieuwe Werken.

Het was Bill Gates die in 2005 de wereld liet kennismaken met Het Nieuwe Werken in zijn White paper ‘New world of work‘. Voor Nederland geen nieuw concept. Vooruitstrevende bedrijven en overheidsinstellingen, zoals gemeenten en waterschappen, werkten toen al flexibel.

FlexWhere kwam voor innoverende organisaties dan ook precies op tijd. In 2000 introduceerde een student het softwareconcept voor flexibel werken bij zijn docent. Een gemeente diende zich aan klant. De software werd toen op maat geschreven.

Launching customers ook nu tevreden gebruikers

De eerste jaren werd FlexWhere niet actief op de markt gezet. Dat veranderde in 2010. Toen werd de gemeente Zaanstad klant. Een paar maanden later volgde het Hoogheemraadschap van Rijnland. Deze organisaties zijn ook nu, tien jaar later, nog steeds tevreden gebruikers van FlexWhere.

Een van de eerste logo‘s

De software kreeg opnieuw een impuls toen de student in aanraking kwam met Rutger-Jan Loenen en Michiel Otterloo. Zij hebben hun wortels in de bouw en wilden software maken voor de die sector. Een locatie-gebaseerd systeem zoals FlexWhere was precies het concept dat ze zochten voor bouwsoftware. Dat werd Ed Controls.

Willems, Loenen en Otterloo brachten zowel FlexWhere als Ed Controls onder bij een nieuw bedrijf: Interactive Blueprints. Het hoofdkantoor kwam in Deventer en de drie werden directeur. Dat zijn ze ook nu nog.

FlexWhere maakt werken makkelijk

Uitgangspunt van Interactive Blueprints was – en is – dat software het werken makkelijk moet maken. Daarom werd zowel bij FlexWhere als Ed Controls vol ingezet op gebruiksgemak. Dat bleek een schot in de roos. Steeds meer organisaties dienden zich aan.

Uitgangspunt was – en is – dat software het werken makkelijk moet maken.

Door het groeiend aantal FlexWhere-gebruikers was een nieuwe aanpak nodig. Niet langer werd de software voor flexwerken op maat gemaakt. Interactive Blueprints bouwde het systeem om en FlexWhere is sindsdien beschikbaar als Software als een Service (SAAS).

FlexWhere wint Europese aanbesteding

De introductie van FlexWhere bij de gemeente Rotterdam bewees dat de software volwassen is. In 2016 won het toenmalige Interactive Blueprints een Europese aanbesteding.

De tweede gemeente van Nederland zet FlexWhere in op vier grote locaties met zo’n 5000 werkplekken. Ruim 12.000 gemeenteambtenaren vinden met de software een werkplek of vergaderruimte.

Door het succes in Nederland kon het buitenland niet achterblijven. In België werd een partnerschap met iKanda getekend en kreeg FlexWhere een plek bij meerdere grote verzekeraars. De apps en de site zijn ook beschikbaar in het Engels en Duits.

Eind 2018 veranderde de naam van Interactive Blueprints in Dutchview information technology. Dat was niet alleen een cosmetische ingrijp. Het bedrijf maakte een volgende professionalseringslag en verwierf de certificaten ISO 9001:2015 en ISO/IEC 27001:2013.

Het Nieuwe Werken steeds populairder

Zo’n twintig jaar na de geboorte van FlexWhere en vijftien jaar na de voorspelling van Bill Gates zijn er steeds meer organisaties die aan de slag gaan met flexwerken en bureau delen. Naast overheidsinstellingen wordt FlexWhere ook gebruikt bij multinationals, musea en internationale non-profitorganisaties.

Gemeente Zaanstad was een van de eerste gebruikers van FlexWhere.

FlexWhere past zich aan deze groei aan. Bijvoorbeeld door de introductie van het Control Centrum. Daar zien gebouwmanagers niet alleen statistieken voor locaties, werkplekken en vergaderruimten. Ze beheren met het Control Centrum gebouwen, werkplekken en vergaderruimten digitaal.

Waar aan de ene kant organisaties steeds meer zelf doen met FlexWhere, biedt Dutchview anderzijds steeds meer expertise aan. Het bedrijf ontzorgt op het gebied van privacy, security en support. De FlexWhere-experts helpen bij het invoeren van flexwerken.

Werken aan meer gemak en meer informatie

Dagelijks werken tientallen mensen aan het nog beter maken van FlexWhere. Zo wordt het steeds makkelijker een vrije werkplek te vinden. Zo wordt het nog inzichtelijker waar collega’s werken. Voor facilitair managers, ICT-afdelingen en gebouwbeheerders zorgt FlexWhere dat managers en ICT-medewerkers werkplekken en vergaderruimtes makkelijker zelf kunnen beheren.

Het doel van FlexWhere blijft hetzelfde als bij de start, twintig jaar geleden: Mensen slimmer, eenvoudiger en plezieriger te laten werken.

Ons kantoor in Deventer.

Interesse in de
oplossing?