FlexWhere nog beter zichtbaar
op de desktop

Direct inzicht voor werknemers met de TrayApp

De TrayApp, het ‘system tray icon’ van FlexWhere, is flink verbeterd. Nieuw is ondersteuning voor VMware en de manier waarop MAC-adressen worden herkend. Ook is de TrayApp makkelijker te beheren voor ICT-medewerkers. Voor gebruikers van FlexWhere verloopt de switch tussen laptop en desktop beter.

Het system tray icon hebben we enkele jaren geleden al toegevoegd aan FlexWere. Het maakt het heel simpel voor werknemers om aan te geven waar ze zitten, hun collega’s te lokaliseren en om een vergaderplek te vinden. Door een klik op het icoon in de programmabalk bij Windows, en bovenin op Apple-computers, wordt FlexWhere direct getoond op de desktop of laptop.

Snel kunnen aanmelden en snel collega’s kunnen vinden is cruciaal voor organisaties die flexwerken en bureaus delen. Een beschikbare vergaderruimte of leeg zitje is met een klik op de TrayApp snel gevonden.

Werknemers die op een laptop werken, kunnen snel aangeven waar ze een werkplek hebben gevonden. Of ze nu in het pand werken of extern aan de slag zijn. Eventuele werkzones zijn ook beschikbaar vanuit de TrayApp.

Even ongestoord werken? De TrayApp is ideaal voor de werknemer die even door wil pakken. Als de beheerder van de werkplek daarvoor heeft gekozen, biedt de TrayApp de mogelijkheid om jezelf te verbergen in het personeelsoverzicht. Deze functionaliteit was al beschikbaar, maar is verbeterd.

De TrayApp kan ook een rol spelen bij incidenten. Met één druk op de knop toont FlexWhere achter welk bureau BHV’ers te vinden zijn.

De  TrayApp is niet het enige dat is aangepast voor de release van FlexWhere eind april 2020.. Zo is de werkzone nieuw, net als de beta-switch. Lees alle release notes.

flexwhere-logo

Benieuwd naar FlexWhere?