background-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradientbackground-gradient
Een werkplek reserveren in de anderhalve-meter economie

Nieuws Een werkplek reserveren in de anderhalve-meter economie

FlexWhere heeft nieuwe functionaliteiten ingebouwd waarmee de terugkeer naar het kantoor in de anderhalve-meter-economie mogelijk wordt. Zo kunnen werknemers een bureau of werkplek reserveren, kunnen gebouwbeheerders werkplekken virtueel blokkeren en maakt FlexWhere duidelijk hoe groot anderhalve meter is. Het gaat om software, dus er zijn geen dure ombouw-operaties of sensoren nodig.

De anderhalve-meter-economie betekent dat iedereen op anderhalve meter van elkaar moet blijven. Op die manier hoopt de regering verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Volgens vastgoedadviseur Colliers International kan daardoor de helft, of zelfs zes op de tien werkplekken, vermoedelijk niet worden gebruikt. Er zijn dus snel oplossingen nodig.

FlexWhere als oplossing voor de anderhalve-meter-werkplek

Met FlexWhere kan het kantoor al snel voldoen aan de anderhalve-meter-economie. We hebben onze software uitgebreid met nieuwe functionaliteiten:

  • Blokkeren
    In FlexWhere wordt het mogelijk een bureau virtueel te blokkeren. Medewerkers zien dan op hun FlexWhere-app dat een werkplek niet mag worden gebruikt. Organisaties kunnen zelf in het Control Centrum aangeven welke bureaus geblokkeerd worden en welke niet.

  • Reserveren
    Werknemers kunnen een werkplek 24 uur van tevoren reserveren. Zodra de reservering start kleurt de werkplek van groen (beschikbaar) naar geel (gereserveerd). Als de werknemer plaatsneemt krijgt de werkplek de kleur rood (bezet). Verschijnt de werknemer niet? Een half uur na de ingestelde tijd kleurt het bureau weer groen. Werknemers zien op hun app snel wie de werkplek heeft gereserveerd.

  • Afstand houden
    In FlexWhere kunnen werknemers zien hoeveel anderhalve meter is. Rondom de stoel toont FlexWhere een cirkel van anderhalve meter. Werknemers maken zo een goede inschatting of de afstand tot elkaar voldoende is. Dit is de snelste oplossing die werkplekbeheerders het minste tijd kost.

Schoonmaakrapport

In FlexWhere draaien managers een pdf uit met gebruikte werkplekken. Op de plattegrond zien schoonmakers direct waar die dag iemand heeft gewerkt. Zo wordt het makkelijker om de gebruikte werkplekken extra te reinigen.

De inzet van FlexWhere is het begin. Als thuiswerkers terug naar kantoor gaan, zijn duidelijke protocollen nodig. Wie komt wanneer naar kantoor en welke werkplekken kunnen worden gebruikt? Ook moeten organisaties afspraken maken over de hygiëne, de toegang tot kantoor, het gebruik van liften, routering, het gebruik van het bedrijfsrestaurant, etc.

De anderhalve-meter-samenleving betekent voor veel organisaties een snelle en onverwachte invoering van flexwerken. Daarbij kan FlexWhere helpen. We bieden immers al ruim tien jaar software en kennis aan organisaties die flexwerken.

Delen:

FacebookLinkedInTwitter
Heeft deze pagina je geholpen?
Ga naar Nieuws & Inzichten

Meer nieuws en inzichten